Verhaal

Rik Elbert

Leidinggevend Sprinklermonteur

Ex-kok Rik Elbert is nu leidinggevend monteur: “Linkerhanden zijn naar rechts bijgedraaid”

Aqua+’er kun je altijd en overal worden. Met goede wil, een gezond portie werklust en de bereidheid om iets te leren is er heel veel mogelijk. Een mooi voorbeeld daarvan is Rik Elbert (37). Zes jaar geleden stapte hij bij Aqua+ binnen met alleen een opleiding en ervaring in de horeca. Hij is inmiddels uitgegroeid tot leidinggevend sprinklermonteur.

Het is 2017 als Rik het roer in zijn arbeidsleven omgooit. Hij is klaar met de onregelmatige werktijden in de horeca. Hij vertelt: “Een paar vrienden die al bij Aqua+ werkten, vertelden dat hier altijd werk was. Toen heb ik de sprong in het diepe gewaagd. Best wel spannend want een techneut was ik niet en ben ik eigenlijk nog steeds niet. Ik wist heel veel van de keuken en koken, maar niets van sprinklers en de techniek.”

Opleiding

Hij volgt wat dan de traditionele opleiding binnen Aqua+ is. Een week magazijn, een week werkplaats, materiaalkennis opdoen en dan voorzichtig mee de bouw op. 

“Een opleiding tot sprinklermonteur was er niet. Dit was de manier waarop iedereen er toen in rolde. Daarom is het mooi dat Aqua+ nu een eigen opleiding tot sprinklermonteur heeft opgezet. Daarmee versterk je de eigen positie.”

Linkerhanden

Elbert ontwikkelt zich op zijn eigen manier binnen Aqua+. Dat hij leidinggevend sprinklermonteur werd, kwam als een welkome verrassing. “Ik kwam binnen met twee linkerhanden, die zijn nu iets naar rechts bijgedraaid, maar voor het echte technische werk moet je nog steeds niet bij mij zijn. Vanuit mijn horecaverleden weet ik wel hoe je een groep aan moet sturen. Wat dat betreft is er niet zoveel verschil in de communicatie tussen een keukenbrigade en een groep sprinklermonteurs. ”

Achtergrond

Zijn achtergrond als kok komt af en toe nog wel eens boven en heeft Elbert gevormd. “Ik vind het nog steeds leuk om voor een groep lekker te koken. En ik geniet als ik zie dat iedereen het naar de zin heeft. Dat zal er wel nooit uitgaan. Maar in de horeca werkte ik vaak in kleinere bedrijven. Daar is alles lang niet zo goed geregeld qua cao en werkomstandigheden als bij Aqua+. Als kok maak je vaak lange dagen, dat hoort erbij. Je werkt niet altijd volgens de laatste veiligheidseisen en ook het materiaal wil nog wel eens ondeugdelijk zijn. Dat maak je bij Aqua+ niet mee. Dat is het voordeel van een groot bedrijf met een eigen P & O afdeling. Dan worden die dingen allemaal goed bewaakt.”

Goede move

“Omdat ik jarenlang in verschillende horeca-bedrijven heb gewerkt, weet ik wat het is om onder stress en onregelmatig te werken. Daarom kon ik er wel snel aan wennen dat ik bij Aqua+ in de kost zit. En mijn gezin ook. Die wisten niet anders dan dat ik ’s avonds weg was, vaak zes dagen in de week.  Nu kom ik donderdags thuis en dan ben ik drie dagen vrij. Het is een goede move geweest in 2017. Ik heb er nog geen dag spijt van gehad dat ik bij Aqua+ terecht ben gekomen.”

Wil jij ook werken bij Aqua+? Solliciteer!

Leergierig. Flexibel. Collegiaal. Klantgericht. Zijn deze kenmerken jou op het lijf geschreven? Dan zoeken we jou als onze nieuwe collega. Kijk snel of één van de vacatures jou aanspreekt.

Stuur een e-mail of bel naar 0547 286 000